Vuistdiep in de heilige aars Gods

Heiligschennis. Godslastering. Je kan godverdomme helemaal niets meer zeggen of je wordt wel op je vingers getikt door een gelovige die zich daardoor gekwetst voelt. Niets is lekkerder om even vuist-diep in de heilige aars Gods te porren als je je schenen stoot aan de bierkrat-drager van een boodschappenkarretje. ‘Pest tering tyfus’ wordt geabsorbeerd alsof je ‘shit’ zegt, maar godslastering? Dat willen ze niet horen.

Evolutietheoriefus
Hoe kan je je in godsnaam gekwetst voelen als iemand naast je staat te godverren. Het zou mij geen ene fuck uitmaken als een mij inhalende fietser tegen een paaltje klapt en met een luid klinkende ‘EVOLUTIETHEORIEFUS!!elf!1!!!’ ten aarde stort. Want daar geloof ik in. Evolutie. Scheldwoorden evolueren ook. Wat vroeger de pest en de tering waren, is tegenwoordig de kanker. Ziektes met een vaak dodelijke afloop. Want zo schelden wij Nederlanders. Nergens ter wereld zie je zoiets absurds. Maar met pest en tering mogen we gewoon vloeken van onze schijnheilige medelanders. Want ze kennen niemand die het heeft of eraan is overleden. Ver van hun bed, dus niet erg.

Schijnheilige moraalridders
Geloven in God geeft vrijheid, liefde en geluk. Want God IS liefde. Maar ook God heeft niet genoeg aan liefde alleen. God heeft ook seksuele gevoelens. Maar wie moet die gevoelens bevredigen? Simpel. We hebben het woord van God, dat wordt opgedrongen door dominees en pastors. Die jurken-dragers die van hun imaginary friend geen man of vrouw mogen hebben. Geen seks mogen hebben. Voor de buitenwereld wel te verstaan, want achter de schermen en in de biecht-hokjes gebeuren heel andere dingen. Dat is inmiddels wel gebleken. Schijnheilige moraalridders zijn het. Maar, wel iets waar ik meer kan leven. Maar als we het gaan hebben over de Islam, dan houd ik het graag kort. Daar mag je al niet eens meer een grapje over maken, satirisch over schrijven durven we niet meer en als je al enigszins durft af te wijken van de geloofsovertuigingen, heb je de middelvinger van Allah vuist-diep in je borstkas hangen.

Boegbeeld van vrijheid
Laat iedere gelovige, christen, moslim of anders zich lekker met zijn eigen waanideeën bezig houden, zoals een niet gelovige dat ook doet. Beledig elkaar op overtuigingen, bevindingen en kledingstijl. Beledigen is het boegbeeld van de vrijheid van meningsuiting en ieder mens met een gezond verstand ontwikkelt een schild voor andermans negatieve meningen. Mijns inziens doe je er alleen goed aan als je een belediging corrigeert wanneer deze gebaseerd is op een uiterlijk kenmerk als bijvoorbeeld een aangeboren afwijking of een specifieke huidskleur. Dikke middelvinger naar God, Allah, Boeddha en zonen. Fuck religie en racisme. En boven alles. Fuck fysiek geweld.

Dreigbrieven worden persoonlijk en met liefde behandeld door @BasMatthee. Meningen daarentegen worden niet behandeld. Daar geeft hij niet om.

One thought on “Vuistdiep in de heilige aars Gods

  1. Toch misschien een keer onderzoek doen naar het verschil tussen het katholicisme & protestantisme? ;)
    Hier kunnen wij denk ik wel mooie gesprekken over voeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *